Husorden

For the houserules in english press here.


Et godt klima i ejendommen er meget værd. En beboelsesejendom med mange beboere er et miniaturesamfund. Man er mere eller mindre afhængige af hinanden. Man er fælles om mange ting - og derfor er det naturligt at opstille visse regler, der kan medvirke til at skabe et godt klima i ejendommen. Vi beder derfor om, at reglerne opfattes som en beskyttelse af både beboere og ejendom. Det skaber tryghed og tilfredshed, hvis alle erkender nødvendigheden af at tage hensyn til hinanden.


Husordenen er et led i at skabe ro og orden for beboerne, holde ejendommen og fællesarealerne i pæn stand og dermed holde vedligeholdelsesomkostningerne lavest mulige. Husk det er os selv der skal betale istandsættelsen af det, der ødelægges!


Affald

Intet affald må henkastes i gården, opgangen, kælderen eller anbringes noget andet sted end i de tilstedeværende affaldscontainere, sker dette alligevel vil man blive opkrævet kr. 1.000,- for fjernelse af dette. Der må under ingen omstændigheder smides byggeaffald i affaldscontainerne, disse er beregnet til husholdningsaffald. Storskrald skal anbringes i skuret afmærket til storskrald, hvis der ikke er plads, skal det afskaffes på anden måde. Skrald må ikke henstilles i opgangene grundet risiko for skadedyr.


Afløb

Afløb i lejlighederne skal holdes rene for at undgå oversvømmelse.


Altankasser

Altankasser skal anbringes indvendigt grundet risiko for nedstyrtning. Der må kun opstilles gasgrill på altanerne. Vær venlig at udvise hensyn over for naboerne ved at undgå røg eller andre gener.


Børn

Børn må ikke lege eller støje på trapper og gange. Ejeren/lejeren skal drage omsorg for, at de hos ham/hende boende eller på besøg værende børn ikke ved støjende adfærd er til gene for de øvrige beboere. Støjende leg i gårdene, herunder boldspil, må ikke forekomme efter kl. 20.00.


Cykler

Cykler, barne- og klapvogne og andre genstande må under ingen omstændigheder henstilles på trapper eller kældergange - der henvises til cykelstativer og skure til barne- og klapvogne. Hvis dette ikke bliver overholdt, vil genstandene omgående blive fjernet.


Døre og dørtilbehør

Hvis en dør i forbindelse med flytning bliver ridset, og en beboer ønsker, at den skal males, så vil man kunne få udleveret en farvekode af bestyrelsen. Det er ikke tilladt at benytte anden malling end den af bestyrelsen udpegede standard. Det anbefales, at det gamle dørtilbehør (dørknop, brevsprække og ringeklokke) beholdes, men i nogle tilfælde kan det af forskellige grunde være nødvendigt at udskifte dette. Hos bestyrelsen kan man få information og råd til, hvilken slags dørknop og brevsprække, der må opsættes. Ønskes det, at hele døren skiftes, skal bestyrelsen kontaktes for at få oplyst firma og type, der skal købes.


Døre (gadedøre)

Gadedøre/døre ud til gården skal altid holdes lukket. Brug venligst vinduerne til udluftning. 


Dørtelefoner

Beboere opfordrer til at tage forbehold, når ukendte personer beder om adgang til ejendommen gennem gadedøren.


Facader

Beboere må ikke uden skriftlig tilladelse fra bestyrelsen foretage nogen ændringer af den udvendige facade, herunder opsætning af tv-antenner, inddækning af altaner og lignende, ligesom der ikke må opbevares effekter på altanerne, som skæmmer ejendommens facade eller er til gene risikomæssigt. I forlængelse af husordenen er der nedskrevet nogle retningslinjer for ejendommens facade.


Fraflytter og fremleje

Når man sælger eller fremlejer, skal dette meddeles til vicevært og administrationen omgående. Ved salg skal kælder og eller loftrum være tømt på overtagelsesdagen. Det påhviler køber selv at kontrollere dette. Hvis bestyrelsen af en eller anden grund må tømme kælder og/eller loftsrum vil ejer bliver opkrævet kr. 1.000,- pr. rum.


Fugle

Fodring af fugle og andre dyr er strengt forbudt.


Fyrværkeri

Fyrværkeri må ikke antændes noget sted i ejendommen eller i tilhørende gård, plads, skure, garager eller kastes ud fra vinduer og altaner.


Fælles arealer

Beboerne er ansvarlige for at holder legepladsen og andre fælles arealer pæne. Legetøj, børnecykler etc. skal placeres ved sandkassen efter brug. 


Kæledyr

Kæledyr er tilladt i ejerforeningen, men må ikke være til gene for andre beboere (herunder larm og lugt). Det grønne område mellem bygningerne må ikke bruges til at hundeluftning. 


Motorkøretøjer

Biler må ikke henstilles således, at de generer ind- og udkørsel for andre biler, og de må kun holde inden for afmærkningerne. Signalhorn må ikke bruges i gårdene. Benzin må ikke opbevares uden for bilen. Knallerter og motorcykler må ikke henstilles i ejendommens port og der er strengt forbudt at starte motoren og at køre i gården. Ind- og udkørsel må ikke ske efter kl 20.00.


Navneskilte til dørtelefoner og postkasser. 

For at sikre ensartethed, kan kun viceværten udskifte navneskilte på dørtelefoner og postkasser. Der kan tages kontakt til viceværten via e-mail med følgende information: 

  • Adresse
  • Navn der skal være på navneskiltet 
  • Nuværende navn på navneskiltet. 


Opgange og kælderareal 

Opgange samt kælderareal må ikke bruges til opbevaring grundet brandfare. Genstande fjernes uden ansvar. Overholdes det ikke, kan der opkræves 1000 kr for arbejdstid til fjernelse af dette. Da opgangene er beregnet som flugtveje, og skal holdes fri for fodtøj og lignende.


Portene

Portene i gårdene skal lukkes - ikke smækkes - efter brug.


Sanitet

Utætte cisterner, løbende toiletter og dryppende vandhaner skal omgående meddeles viceværten. Der må kun benyttes toiletpapir i WC kummerne, intet der kan tilstoppe afløbet må kastes i toilettet.


Skadedyr

Hvis en beboer ser eller hører skadedyr i ejendommen eller på fælles arealerne, herunder mus, rotter, væggelus etc, skal det meldes til viceværten og bestyrelsen med det samme. 

Hvis bestyrelsen skal have adgang til en beboers lejlighed i forbindelse med skadedyrskontrol eller -afhjælpning, gælder følgende: 

  • 14 dage før skadedyrsbekæmperens besøg, vil beboerne blive varslet pr. mail. 
  • Beboerne er ansvarlig for at give skadedyrsbekæmperen adgang til lejligheden på datoen i varslingen. 
  • Hvis beboeren ikke er hjemme, er det muligt at overdrage en nøgle til viceværten via bestyrelsens postkasse. Adresse og navn skal vedlægges nøglen. Det er en god ide at putte nøglen i en konvolut. 
  • Når skadedyrsbekæmperen er færdig med sit arbejde, vil nøglen blive returneret i postkassen tilhørende den pågældende lejlighed. 
  • I tilfælde af, at der ikke, at der ikke gives adgang til lejligheden på den i varslingen specificerede dato, vil ejeren/lejeren bliver opkrævet det fulde beløb for skadedyrsbekæmperens forgæves besøg samt vicevært og administrators arbejde i den forbindelse. Efter et tredje mislykket besøg, vil viceværten tilkalde en låsesmed. Eventuelle ekstra udgifter i den forbindelse afholdes alene af ejeren/lejeren af den pågældende lejlighed. 


Støj

Vaskemaskiner og andre tekniske hjælpemidler til lettelse for husholdningen skal installeres således, at de ikke ved støj eller på anden måde er til gene for ejendommen eller dens beboere. Brug af boremaskiner og andet støjende værktøj må ikke finde sted efter klokken 20.00 eller før 7.00.

Beboerne må ikke afspille musik eller støje på så højt niveau, at det generer de øvrige på ejendommen.


Renovering

Enhver istandsættelse/renovering af badeværelse/toilet er betinget af, at det kan dokumenteres, at istandsættelsen lever op til kravene for vådrumssikring, samt at elinstallationer lever op til lovpligtige krav. Renoveringen skal altid meddeles bestyrelsen. 

 

Tørring af tøj

Tøj må kun hænges til tørre på de anviste pladser og rum - beboerne opfordres til at fjerne tøj fra tørresnore i gårdene så snart det er tørt. Tøjtørringen må ikke finde sted fra vinduer, trapper eller altaner.


Vaske- og opvaskemaskiner

Beboere må ikke uden forudgående skriftlig tilladelse fra bestyrelsen / administrator opsætte vaske- og opvaskemaskiner i lejlighederne. Tilladelse kan forventes givet under forudsætning af, at installationen foretages af en autoriseret installatør, og at tilslutning ikke foretaget til det varme vand. Det er STRENGT FORBUDT at lukke varmt vand ind i vaske- og opvaskemaskiner.


Vaskeri 

Vaskeriet skal efterlades i ryddet og rengjort stand efter brug. Vaskebrik kan bestilles gennem ejendommens administrator. For yderligere information, se venligst dokumentet om vaskeriet på MitCEJ eller i informationsfolderen i selve vaskeriet. 


Vinduer

I regn-, frost og stormvejr skal alle vinduer i kælderrum samt på trappeopgange holdes lukket.

Bestyrelsen, november 2022